girlsfromstarstable

Senaste inläggen

Everybody have a party! Dance!! xD


       

(Sorry för dålig kvalla på den sista bilden)

XOXO, Esther

ANNONS

 

(Jag har bytt hemstall till vingården)

XOXO, Esther

ANNONS

Hej!

Som ni kanske ser så har jag fixat en lite vintrig outfit på bloggen. Blev ganska nöjd men jag tror att jag ska göra en ny header med hästar istället. Men det får bli sen. Nu till Kenny...


Kenny är ett arabiskt fullblod som faktiskt är en importerad häst från England. Han kom till Jorvik då han var 4 år och då var det den rik familj, släckt med baronessan, som köpte honom och hade honom på vingården. Det var den yngsta flickan i familjen som fick honom för att oxå ha en häst. Men en spattig fyra årig valack är kanske inte det bästa som första häst. Kenny var just inriden och hon kunde inte så mycket om ridning men Judy hade lovat att hålla lektioner för henne. Men det varken Judy eller hennes föräldrar visst om var att när hon sa att hon skulle rida LUNGT ut med honom så for dom istället fram i full galopp på stigarna runt vingården. Som ni alla säkert vet så finns det en massa stup vid dom sigarna och där är det ju inte så bra att galoppera men det brydde sig inte hon om. En regning dag då flickan sa att hon skulle ta en lugn tur runt vingården så sadlade hon Starfighter och red ivärg. Det hon inte visste var att Judy oxå var ute och red just den dagen. Så hon såg allt det hemska som hände. 


Flickan sparkade hälarna i Kennys sidor och han for iväg med ett jätteskutt. Det gick alldeles för fort och leran skvätte runt benen på Kenny. Dom slirade runt på stigarna och flickan tyckte det var jättekul. Hon smackade på Kenny och han ökade lydigt farten. Nu gick det farligt fort och don närmade sig den skarpa svängen med stupet. Flickan såg inte men det gjorde Kenny, han försökte sakta ner men han gled i leran. Flickan skrek och sern blev det tyst. Rudy som sett händelsen hade redan ringt vetrinär och ambulans. Själv var hon påväg ner till flickan. När hon kom ner så satt flickan upp och hade på något undirligt sätt överlevt fallet. Men Kenny låg ner och andades tungt. På håll hörde man röster och sirener. Efter bara några sekunder så såga man ambulansen och vetrinären. Starax efter kom oxå flickans föräldrar. Det konstterades snabbt att flickan hade brutit armen och fått en lätt hjärnskakning. Det var värre med Kenny. Han hade brutit ena bakbenet och två revben och familjen och vetrinären tycket det var bättre att låta honom somna in. Men nu sa Judy till. Dom fick på nåt sätt in honom till djursjukhuset i Silverglade med nöd och näppe. När han kom in så var han nära döden men man såg att han slutade inte kämpa. Judy ringde mig. Hon visste att jag alltid ger djur en andra chanch plus att jag sökte efter en snäll arab. Det tog mig två dagar innan jag var framme i Silverglade.

 

När jag väl var framme så tyckte jag näst intill att det såg hopplöst ut men jag stannade. Han låg mest ner i boxen och fick dropp. Han hade jätteont. Men efter nån vecka började han röra p huvudet iblan och titta på mig och jag satt hos honom dagarna i ända och på natten hade jag telefonen på högsta volym so jag skulle höra om dom ringde om nåt. Efter 3 veckor hade revbenen nästan läkt. Värre var det med bakbenet. Dom började fundera på att låta honom somna in, till och med Judy nämde det. Men jag såg att han slutade inte kämpa. Han ville fortsätta leva. Så jag sa nej och bästämde mig för att köpa honom, familjen sålde honom billigt och jag skulle kunna hjälpa honom. Dom bestämde att Kenny skulle opereras i benet och om det inte blev bättre skulle han få somna in iallafall. Oprationen genomfördes den 18 november 2014. Operationen gick bra och efter några veckor, närmare sakt den 1 november 2014, så fick vi lämna vetrinären och jag tillsammans med min nya ängel åka hem till Jorvikstallet. Där jag ledde runt honom och red honom korta stunder. Nu mådde han bra och jag säger bara den hästen är som en katt. 


"Han har 9 liv!"

   


Det var Kennys bakgrund, min lille pojke måste ha haft en skyddsängel över sig under hela denna tid. <3


XOXO, Esther

Hejsan!


Andrea här! :D Nu har det gått typ 1000 år sen jag sist skrev något på bloggen  -  im so sorry. Men jag har haft fullt upp med prov, läxor osv vilket medför väldigt mycket stress och isolation av familjen. Jag har alltid prioriterat skolan & familjen före typ bloggandet / andra saker.. 


Anyways!


Nu har äntligen dinodalen öppnat och fatta hur glad man är! Naturen är helt amazing men dock ser man typ ingenting XD Det är sjukt stor och jag har typ gått i cirklar utan att fatta det samt ha jag kommit till samma plat 10 ggr o sagt: OMG! Kolla, en ny plats! :DDD 


Är sjukt glad eftersom fjordingarna ska komma! Hoppas verkligen att dom inte kostar så mycket så att jag kanske kan köpa några enstaka sc till jul :/ Vi får väl se c:


Ska äntligen ge mig på en ny redigering. Men det får ni se lite senare! :D Kan bara säga att den förhoppningsvis blir bra och söt c:


Aja, vi ses!


Bubye<3 


// Andrea

Hej! Här kommer Poppes bakgrund. Starfighter´s kommer i kväll.


Poppe föddes den 16 mars i ett stall nån stans här i världen. Han liten och ynklig men ägarna var där så dom hjälpte honom att klara sig och bara 1 1/2 timme efter så stog han på benen och vinglade runt i boxen. Han var en livlig liten fölungen men när Poppe bara var 2 år så spran han in i ett trästaket och skrapade upp huden på nosryggen. Dom åkte in till vetrinären och dom gjorde vad dom kunde. Det är därför Poppe har en lite flik på nosryggen men det stör honom inte. När Poppe var 3 1/2 år såldes han till en liten flicka i Firgrove, dom hadde jätteroligt och dom var bästa vänner. När hon växte ur honom så började hon köra honom och dom ställde upp i en ponnytrav tävlig som baronessan höll på sin galoppbana. Don kom 3:a och efter det så fortsatt hon köra honom och dom ställde upp i några tävlingar. När hon fick en ny häst så såldes han till Polly och Penny som tipsade mig om honom eftersom dom viste att jag sökte efter en ganska ung ponny. Det var då jag köpte honom och sen dess har vi upplevt många äventyr tillsammans.

 

Hans historia är inte så lång och han har haft det bra innan han kom till mig. Det var allt för nu!

 

 

XOXO, Esther

Hej!

Just nu sitter jag på skolan och väntar på att min lektion ska börja. Har inte hunnit spela starstable idag... än! Kommer sitta och lana ikväll. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om men jag tänkte jag kundet ta lite fakta om Starfighter. 


Namn: Starfigther

Smeknamn: Kenny / Star

Ras: Arabiskt fullblod

Kön: Valack

Ålder: 5år


Övrigt:

Kenny är en pigg häst i sina unga dar. Han är lite svårriden men när han får en ryttare som han kan lite på s går han fint i både hoppningen och dressyren. Han föddes den 4 September, det var en blåsig septemberdag då den lilla krabaten föddes på en gård i Norra skördebyggden. Han blev inriden och efter det köpte jag honom. 


Kennys bakgrund kommer det mer om ikväll! 


XOXO, Esther

           


XOXO, Esther <3

 

  

// Esther

♥ Presentation♥


Vi är 3 tjejer som spelar Starstable dagligen. Vi skriver inte våra riktiga namn men vi kallar oss Andrea, Esther & Cassandra. Vi bloggar om Starstable och lite redigeringar.
// Esther, Andrea & Cassandra.
P.S Klicka på bilderna så blir dom större.

♥Kategorier♥

♥ Senaste inläggen ♥

♥ Omröstning ♥

Om ni skulle köpa en häst, och ni bara fick välja en av dessa, vilken skulle det vara? ♥
 Ponny - skäck
 Dansk Varmblod
 Andalusie - Fuxfärg
 Selle Francais - skäck
 Arabisk Fullblod - Svart

♥ Fråga oss ♥

0 besvarade frågor

♥ Arkiv ♥

♥ Gästbok ♥

♥ Följ bloggen ♥

Följ girlsfromstarstable med Blogkeen
Följ girlsfromstarstable med Bloglovin'

♥ Kalender ♥

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Snowkiss aka Santex

Santex

   

Foxeye aka Fay

Fay

 

IceBoy

IceBoy

 

Superstar aka Sibella

 

LionKing aka Simba

 

Miniprincess aka Melodi

 

AshBell aka Abella

 

Wolftear aka Duster

 

GreyAngel aka Angel

Angel

 

Ashheart aka Iddy

Iddy

 

PopStar aka Poppe

Poppe

  

Wildprince aka Prince

Prince

    

Skylove aka Skrållan

    

Starfighter aka Kenny

 

Frostchild aka Lillagubben

 

 

 

(Bättre bild kommer)

Blueblood

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se